Aktuellt

Från en föreställning

Kategori

Alla ämnen

Nyheter

Produktioner

Tidigare projekt

Ett kollage med röd bakgrund

Premiär för radioteater!!

De Profundis i samarbete med P4 Gävleborg Sveriges Radio Vi har intervjuat vanliga och ovanliga människor i Gästrikland och Hälsingland – och resultatet är tre historier om allt från bandy till hemlöshet.

Här gestaltas blomsterhandlaren mitt i Edsbyn som småpratar med kunderna om pelargoner, tiden på fabriken och åren som utbränd.

Veckan därefter tar vi oss hem till drogmissbrukaren från Forsbacka som tänker tillbaka på sin korta skidskyttekarriär. Och avslutningsvis berättar en bonde i Delsbo om både mystiska händelser i bygden och sin stora kärlek till tjurar.

I rollerna hörs bl.a. välmeriterade skådespelare som Anna Pareto, Kalle Zerpe och Rolf Berlin, men också mer oväntade namn, som sportkommentatorn Petter Barrling och rapartisten Lil Moe. Manus av Max Hebert , musik av Emma Sörensen och regissör är Reine Lööf.

Pjäserna sänds i P4 Gävleborgs förmiddagsprogram den 8:e, 15:e och 22:a juli. Premiär den 8:e juli, ca kl 11.35. I samband med första utsändning går det att lyssna på samtliga tre pjäser på P4 Gävleborgs hemsida.

Helt Privat

Helt Privat tar semester

Vi på De Profundis Teater vill tacka er som på olika sätt har medverkat till att göra Helt Privat till vad det har blivit och är. Ett varmt och modigt rum där alla känslor får ta plats. Tack till vår fantastiska publik som kväll efter kväll har skapat en helt unik stämning. Ett stort tack och massor av kärlek till våra gäster och läsare, ABF Gästrikebygden och Musikhuset Gävle.

Kristian Ekenberg, Rosa Nilsson, Charlotta Nordell, Sara Skoog Waller, Hanna Embretsen, Åsa Mårdberg, Anna Sanvaresa, Martina De Filippo, Kasper Englund, Irma Jansson, Git Sundberg, Rickard Olsson, PO Flodström, Janne Heffler, Sara Aster, Björn Widegren, Karin Bergqvist, Katarina Sundqvist, Britt Forsberg.

Vi har tagit det självklara beslutet att fortsätta Helt Privat med en säsong till. Så hoppas vi att vi möts då efter bad, regn och måsskrik.

Fortsätt kämpa för ett varmt och inkluderande samhälle.

Vänligen, De Profundis Teater

Kultur och förändringsfestivalen 2025

Kultur och förändringsfestivalen 2025

Tack alla som medverkade vid mötet för Kultur och förändringsfestivalen 2025. Så härligt med ny kreativitet som tillför processen. Nästa möte sker i våra lokaler på Gasklockorna tisdag 18 juni kl 18.30-20.00. Vi bjuder på fika! Vi ses där. Skicka anmälan till: sarah@profundisteater.se

Helt Privat

Helt Privat

Vårens stora succé arrangerat på Musikhusets fina restaurangscen med premiär den 19 januari kommer tillbaka i höst. Efter sommaren kör vi igång igen med obefintlig censur från vår mest pinsamma tonårstid. Personer i vår närhets dagboksanteckningar, gamla brev, dikter. En poetisk, vacker och vansinnigt roligt afton där vi ges en chans till avkopplande möten i härlig afterwork-miljö. Biljetter till höstens "Helt Privat" finns på tickster.

Ett Maskrosbarns Försvarstal

Ett Maskrosbarns Försvarstal

Ett Maskrosbarns Försvarstal är en monolog som bygger på Emilias uppväxt med "Gävles största knarkkung". Att växa upp med vuxna, och ett samhälle som sviker gång på gång. Om en ständig kamp i skuld, skam, längtan, hopp och hopplöshet. Om hennes vilja att förstå, vilja gå vidare, hitta nån slags frihet och något sätt att fungera, en kamp där kärlekens villkor står i centrum.

Föreställningen hade premiär 5 mars 2024 och spelades i Gävle under våren. Den spelades för gymnasieskolor, ledare, lärare och allmänhet med eftersamtal. Föreställningen turnerade under en vecka i Söderhamn, Varberg och Falun. Våren 2025 ska föreställningen ut på längre turné. Under februari, mars och april spelas föreställningen runt om i Sverige. Vill du att föreställningen ska komma till din skola, arbetsplats, kulturhus, utbildningscenter, idrottsförening eller något annat forum där "Ett maskrosbarns försvarstal" skulle passa - hör av dig så lägger vi till det i turnéplanen.

Regi: Reine Lööf

Manus: Manda Stenström

Producent: Sarah Stenberg

Scenograf: Lars Jansson

Ljuddesign/Musik: Viktor Zeidner

Pris: 6000kr ex moms

Informationsblad

Den Stora Bokcirkeln – Vårt Enda Liv

Den Stora Bokcirkeln – Vårt Enda Liv

Under hösten 2021 och våren 2022 träffades grupper inom Stockholms Stadsmission för att diskutera Martin Hägglunds bok ”Vårt enda liv – Sekulär tro och andlig frihet” under ledning av teaterregissör Reine Lööf. Samtalen transkriberades och låg till grund för föreställningens manus, skrivet av Stina Oscarson.

På scenen möttes skådespelare och deltagare från samtalsgrupperna i ett dansant körverk om livet. Martin Hägglund har nått stor internationell framgång med sin bok Vårt enda liv – sekulär tro och andlig frihet som på ett revolutionerande sätt dissekerar vårt sätt att leva, förutsättningarna för ett kapitalistiskt samhälle och hur den omsorg vi hyser om levande ting förutsätter en sekulär tro. I boken diskuterar Hägglund frågor som; vad är viktigt, och vad ger värde till våra liv? Är den kapitalistiska ordningen, där vår tid har ett pris, det bästa sättet att organisera vårat samhälle och kan man hysa omsorg om andra levande ting om detta liv bara är ett väntrum till evigheten? Med sitt sommarprat 2020, nådde Hägglund en bred publik och hans resonemang är en fantastisk grund för diskussioner om hur vi vill att vårt samhälle ska utvecklas. Det finns dock stora grupper som berörs av samhällets organisation utan att ha en given plattform för att nå ut, eller diskutera dessa frågor. ”Genom samarbetet med Stockholms Stadsmission kom vi i kontakt med människor som ville dela sina berättelser med oss. Det vi gestaltade i pjäsen var deras fria associationer kring Hägglunds resonemang och om sina egna liv” ( Reine Lööf, regissör).

Regi: Reine Lööf

Manus: Stina Oscarson

Scenografi, kostym, ljusdesign: Lars Jansson

Koreograf: Erika O’Neill

Kompositör: Rikard Borggård

Foto: Hans Malm

: Sarah Stenberg

Marknad: Åsa Brittsten

Producent: Jenny Lampa

Förlaga: ”Vårt enda liv – sekulär tro och andlig frihet” av Martin Hägglund (Volante, 2020)

Översättning: Andreas Vesterlund

Ensemble

David Weiss

Laila Wahl

Jessica Gustafsson

Birgitta Svanberg

Anders Winblad Zentio

Mikael Pöysti

Dag Elfgren